قوم لر

مشاهیر و پیشینه بختیاریها واقوام لر ـ موزیک و کلیپ بختیاری ولری بهمراه اشعار و مطالب ومسابقه -معرفی اساتید ومشاهیر

مشاهیر و پیشینه بختیاریها واقوام لر ـ موزیک و کلیپ بختیاری ولری بهمراه اشعار و مطالب ومسابقه -معرفی اساتید ومشاهیر

قوم لر

درود برقوم لر وایل بزرگ بختیاری
و هدف اصلی تقرب هرچه بیشتر طوایف واقوام لر وبختیاریست
که از این حیث ما با معرفی شاخه ها و اقوام و مطالبی که شاید بندرت گفته شده یا فراموش شده این امر را میسر میکنیم

باتشکر شیخ رباط

آخرین نظرات

۷ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

مَوَرز روستایی است در شهرستان کوهرنگ، بخش بازفت، استان چهارمحال و بختیاری.

در قسمت مورز طایفه بزرگ شیخ رباط (عیدی پور، یوسفی، علایی، بهزادی، ویسی، اسدی، بارانی) ساکن هستنذ.

روستای مورز طایفه شیخ رباط دارای جمعیت بالغ بر ۱۱۰۰نفر است.

اگراز شهرکرد به سمت غرب حرکت کنید بعد از عبور از فارسان به شهرستان کوهرنگ می‌رسید، در جنوب غربی کوهرنگ یعنی قسمت پایینی زردکوه روستایی را می‌بینید که در بین کوه‌ها محصور شده است و دارای طبیعتی سرسبز و یک رودخانه سرد به نام رود خرسان است که از دامنه‌های کم شیب زرد کوه سرچشمه گرفته و به کارون می‌ریزد.

این روستای شگفت‌انگیز روستای مورز است. مورز در سال ۱۳۷۰ توسط اداره راو وترابری جاده کشی شد، این روستا از غرب به چمن گلی در ۱۲ کیلومتری از شرق به دیناران از جنوب به کوه مافران و رودخانه کارون و از شمال به زردکوه متصل است. مورز در بخش بازفت قرار دارد. بازفت از یک طرف به استان خوزستان واز طرفی به چهارمحال و بختیاری متصل است.

روستای مورزدرحدودصدسی کیلومتری شهرکردوهمچنین صدپنجاه کیلومتری مسجدسلیمان واقع هست. محل تجمع همشگی طایفه شیخ رباط می‌باشد. مردم روستای مورزاغلب کشاورزهستند. جوانان این روستابخاطرکسب کاربیشتردراصفهان یا بنادر جنوب می‌باشند.



۴۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۲۹
شیخ رباط

علی‌قلی‌خان بختیاری (زادهٔ ۱۲۳۶ ه‍. خ - درگذشتهٔ ۱ آبان ۱۲۹۶) معروف به سردار اسعد بختیاری، از رؤسای ایل بختیاری و از سیاستمداران دوره قاجاربود، که حیات سیاسی وی مقارن با به قدرت رسیدن چهار پادشاه در ایران بود.

علی‌قلی‌خان پسر چهارم حسین‌قلی خان ایلخانی بود، که پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی به فرمان محمدعلی‌شاه، به پشتیبانی از برادرش نجف‌قلی‌خان صمصام‌السلطنه و پسرعموی خود، ابراهیم‌خان ضرغام‌السلطنه، در اعتراض به این عمل برخاست و پس از فتح اصفهان به دست سواران بختیاری، از راه اراک، خود را به بختیاری رسانید و شخصاً فرماندهی سواران بختیاری را، در فتح تهران و احیای مشروطیت، عهده‌دار شد.[۱]

وی در برهه‌ای از تاریخ ایران، در منصب وزیر جنگ و دوره‌ای نیز عهده‌دار وزارت داخله بود. از دیگر وقایع مهم در زمان حیات سیاسی علیقلی‌خان، اکتشاف نفت در مناطق جنوب و جنوب‌غربی فلات ایران، توسط کنسرسیوم دارسی، در استان خوزستان و چاه شماره یک مسجدسلیمان بود



علی‌قلی‌خان بختیاری در یکی از بانفوذترین خانواده‌های ایل بختیاری، یعنی خاندان ایلخانی، در منطقۀ بختیاری زاده شد. او چهارمین پسر حسین‌قلی خان ایلخانی بود. پدر وی، به‌مدت ۳۰ سال، حاکم ایل بختیاری بود. (در گذشته کسی که این منصب را در ایل بختیاری برعهده داشت ایلخان نامیده می‌شد)

علیقلی‌خان پس از گذراندن دوران کودکی در، در اوایل جوانی، به تحصیل مشغول شد و پس از آموختن زبان عربی به تحصیل علوم خارجی، از جمله زبان فرانسه پرداخت. حسین‌قلی‌خان، معلمی برای تعلیم وی در نظر گرفت. او در اندک زمان، زبان فارسی و خط تحریر را فراگرفت و پس از آن، به مقدمات عربی و ادبی از صرف و نحو، منطق، بدیع، بیان و امثله عرب مشغول گردید

در سال ۱۲۷۹ هجری شمسی، ابتدا به هندوستان رفت و پس از مدت کوتاهی هند را به مقصد مصر ترک کرد. اقامت وی در مصر نیز کوتاه بود و پس از چند هفته، از مصر به مکه رفته و سپس عازم پاریس شد.

سردار اسعد، دو سال در پایتخت‌ها و شهرهای مهم اروپا زندگی کرد. شاید نخستین جرقه‌های فعالیت‌های سیاسی-اجتماعی وی، در این مقطع آغاز شد

بنا به تصریح ملک‌زاده[نیازمند ابهام‌زدایی]، سردار اسعد، همکاری خود با مجامع آزادی‌خواهی را، از سال ۱۲۸۳ آغاز کرده است. در ششم خرداد همان سال، جلسه‌ای از رجال آزادی‌خواه، در باغ شخصی سلیمان‌خان میکده و به رهبری او برگزار شد. ملک‌زاده این مجمع را؛ هستهً اصلی انقلاب مشروطیت ایران می‌داند.

ریاست این انجمن که به انجمن باغ میکده شناخته می‌شود با شیخ محمدمهدی شریف کاشانی بود.[۱۱][۱۲]

سردار اسعد همکاری خود، با آزادی‌خواهان را پس از بمباران مجلس شورای ملی و در سال ۱۲۸۷ بطور آشکار، آغاز کرد. در این سال، با تجمع مشروطه‌خواهان و رجال مخالف محمدعلی‌شاه در اروپا، علی‌قلی‌خان نیز، به جرگه آنان پیوست.

در این‌باره، ملک‌زاده می‌نویسد:

ایرانیان مهاجر مقیم اروپا، سردار اسعد را تشویق به رفتن ایران و قیام علیه محمدعلی شاه نمودند. چند نفر از آن‌ها، من‌جمله شکرالله‌خان معتمد خاقان که بعدهاً لقب قوام‌الدوله یافت، به اتفاق سردار اسعد به ایران مراجعت کرد و به اصفهان رفت و در سفر جنگی از اصفهان به تهران، با او همراه بود.[۱۳]

مخبرالسلطنه هدایت، که در این موقع در اروپا بوده‌است، می‌نویسد:

شاخص میان ایرانیان، علی‌قلی‌خان سردار اسعد است. گاهی به منزل او می‌روم... غالباً اشخاص، سر سفره او حاضر می‌شوند. عصر به کافه دولاپه، جنب اپرا می‌رود. باز، جمعی دور او را گرفته‌اند...

مخبرالسلطنه سپس می‌نویسد؛ که از او خواسته‌است تا به ایران رفته، رهبری نهضت را به عهده بگیرد. اما او گله می‌کند، که؛ تنها است! مخبرالسلطنه می‌گوید؛ کار را یک نفر می‌کند.[۱۴]

این تشویق‌های ایرانیان، باعث حرکت سردار اسعد می‌شود. البته اقدام موفقیت آمیز بختیاری‌ها، در فتح اصفهان نیز به او امیدواری بیشتری داده بود

سردار اسعد در روز پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۲۸۸ (۶ مه ۱۹۰۹ میلادی) وارد ایران شد.[۱۶] سپس وارد بختیاری شد و متعاقب آن با خوانین قشقایی سوگندنامه‌ای را امضاء کرد.[۱۷] هم‌پیمان شدن با خوانین و شیوخ بسیار حیاتی بود، زیرا او برای حرکت به سمت تهران می‌بایست از پشت سر مطمئن باشد!

سردار اسعد پس از عقد قرارداد با رؤسای ایلات مذکور، درصدد اتحاد با رقبای خانوادگی خود برآمد. خانواده حاجی ایلخانی مشکل اصلی او محسوب می‌شدند. لطفعلی خان امیر مفخم برای مقابله با تهاجم بختیاری‌ها به تهران در قم موضع گرفته بود. برادر او نصیر خان سردار جنگ، از محاصره تبریز دست برداشته، برای پیوستن به امیر مفخم راهی قم بود و برادر دیگر، سلطان محمد خان سردار اشجع، به‌همراه خسرو خان سردار ظفر (برادر سردار اسعد) برای جمع‌آوری نیرو به سمت بختیاری در حرکت بود. تنها غلامحسین خان سردار محتشم، به عنوان ایل بیگی بختیاری در خوزستان به سر می‌برد. وی برخلاف برادرانش، که در ضدیت کامل با سردار اسعد به سر می‌بردند، زمینه‌های اتحاد بین سردار محتشم و سردار اسعد را فراهم ساخت.

سردار اسعد با همراهی خوانین بختیاری سپاهی قریب به هفتصد نفر جمع‌آوری کرد و راهی تهران شد. قبل از حرکت، طی نامه‌ای به شیخ‌السفرا، وزیر مختار اتریش، هدف از حرکت خود را تشریح کرد و از دولت‌های قدرتمند خواست تا از مداخله نظامی در ایران خودداری کنند.

پس از حرکت سردار اسعد، جعفرقلی‌خان سردار بهادر و غلامحسین خان سردار محتشم با سپاهی برای پیوستن به سردار اسعد راهی تهران شدند و سلطان محمد خان سردار اشجع با سردار ظفر به رسم ایلی هم پیمان شدند.

سردار اسعد در حرکت خود به سمت تهران، مشکل اصلی خود را برخورد با نیروهای بختیاری، به فرماندهی امیر مفخم بختیاری می‌دانست و تلاش زیادی نمود تا با آن‌ها درگیر نشود. برای این مقصود نامه‌هایی به او نوشت. متن یکی از نامه‌های سردار اسعد به امیر مفخم:

اگر می‌خواهی به شاه وفادار بمانی، می‌توانی با نیروهای دیگر درگیر شوی! زیرا درگیری با نیروهای بختیاری ایل را به خاک و خون می‌کشاند.

سپس نیروهای بختیاری به فرماندهی سردار اسعد از جنوب و نیروهای مجاهدین از شمال راهی تهران گردیدند و با هماهنگی‌هایی که با هم داشتند، در بادامک به هم رسیده و در تاریخ ۲۲ تیر ۱۲۸۸ وارد تهران شدند.

در این باره خبرنگار تایمز می‌نویسد:

حرکت ناگهانی آنان بسی زیرکانه و به‌نحو درخشانی انجامید، بدون انداختن تیری توانستند رخنه به شهر نمایند.

... پس از درگیری‌های پراکنده، شهر به تصرف مجاهدین درآمد؛ و در روز جمعه ۲۵ تیر ۱۲۸۸ (۱۶ ژوئیه ۱۹۰۹ میلادی) داستان جنگ پایان یافت و در ساعت ۸:۳۰ صبح شاه با پانصد تن از سربازان و بستگان و سران و مرتجعین به سفارت روس در زرگنده پناهنده شد.

علی‌قلی‌خان که از خوانین فرهنگ دوست بختیاری بود، چندین بار به اروپا سفر کرد و به تکمیل زبان فرانسه خود پرداخته و اقدام به ترجمه چندین کتاب، از جمله دختر فرعون و پاریس از الکساندر دوما و غادة البریتانی، نموده و همچنین، کتاب تاریخ بختیاری را به رشته تحریر در آورده‌است.

از جمله ترجمه‌های سردار اسعد بختیاری، می‌توان به کتب زیر اشاره کرد:

  • بولینا - غاده البریتانی
  • پل و ورژینی
  • تاریخ حمیدی - سلطان عبدالحمید عثمانی
  • دختر فرعون
  • دیل گابریل
  • روکامبول
  • شرح حال هانری سوم
  • عشاق پاریس
  • مادموازل مارگریت
  • هرمس مصری
  • سفرنامه‌های برادران شرلی
  • عهدنامه حضرت امیر


۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۲۶
شیخ رباط


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۰۵
شیخ رباط

🇮🇷طوایف بختیاری🇮🇷,
مشاهیر بختیاری

👇👇
 


فهرست مشاهیر بختیاری

جمعه 22 خرداد 1394 :: نویسنده : ایل بختیاری

پیش از قاجارعلیمرادخان ممیوند چهارلنگ: رهبرانقلاب بختیاری در برابر نادرشاه.ابوالفتح‌خان بختیاری: یکی از اعضای شورای سه نفره حکومتی با کریم‌خان زند.علیمردان خان چهارلنگ: نایب السلطنه ایران پس از مرگ نادرشاه.عصر قاجار و پهلویحسینقلی خان حاجی ایلخانی: مقتدرترین ایلخان بختیاری.امامقلی خان حاجی ایلخانی: برادر حسینقلی خان ایلخانی و ایلخان بختیاری بود.سردار اسعد بختیاری: از سران انقلاب مشروطه و فاتح تهران.محمد تقی خان بختیاری رئیس ایل بختیاری در زمان فتحعلی شاه قاجار.صمصام السلطنه: نجفقلی خان بختیاری نخست وزیر دولت مشروطه ایران.ابراهیم خان ضرغام السلطنه: از سران انقلاب مشروطه و فاتح اصفهان.محمد مصدق: نمایندهٔ چند دوره مجلس شورای ملی و نخست‌وزیر ایران و رهبر ملی شدن صنعت نفت ایران.شاپور بختیار: آخرین نخست وزیر ایران در دوره پهلوی.تیمور بختیار: اولین رئیس ساواک در حکومت پهلوی.علیمردان خان بختیاری: استبداد ستیز بختیاری در زمان رضاشاه پهلوی.جعفر خان سردار بهادر: از فرماندهان انقلاب مشروطه، وزیر جنگ قاجاریه، وزیر پست و تلگراف در زمان رضاشاه پهلوی.خسرو خان سردار ظفر: از سران انقلاب مشروطه و برادر کوچکتر سردار اسعد بختیاری.امیر مفخم بختیاری: فرمانده قشون نظامی ایران در زمان قاجاریه و از سران انقلاب مشروطه.ثریا اسفندیاری بختیاری: ملکه سابق ایران در زمان پهلوی دوم.غلامحسین خان سالار محتشم: از سران انقلاب مشروطه.اسفندیار خان بختیاری: برادر ارشد سردار اسعد بختیاری و ایلخان بختیاری بود.سلطان محمد خان سردار اشجع: از سران انقلاب مشروطه.میرزا هدایت الله آشتیانی: پدر محمد مصدق نخست وزیر سابق ایران[۴۴][۴۵][۴۶][۴۷][۴۸]بی‌بی مریم بختیاری: از زنان فعال در انقلاب مشروطه و معروف به سردار مریم بختیاری.ابوالقاسم خان بختیار: استبداد ستیز بختیاری درعصر محمدرضا شاه قاجار.اسدخان بختیاروند: خان بختیاری در زمان فتحعلی شاه قاجار.محمد رضا خان سردار فاتح: از سران انقلاب مشروطه (پدر شاپور بختیار)خلیل اسفندیاری: سفیر اسبق ایران در آلمان (پدر ثریا اسفندیاری)مرتضی قلی خان صمصام: آخرین ایلخانی بختیاری و نماینده مجلس شورای ملی.هالو زال: از شخصیت‌های معنوی بختیاری.حسن مستوفی: چند دوره نخست‌وزیر ایران در دورهٔ قاجار و پهلوی.احمد متین دفتری: جوان‌ترین نخست‌وزیر ایران در زمان رضاشاه.حسن وثوق: چند دوره نخست‌وزیر ایران.احمد قوام: ملقب به قوام‌السلطنه، سیاستمدار قاجار و پهلوی و پنج بار نخست‌وزیر ایران.تقی سرلک: سیاست‌مدار دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ ، استاندار سابق آذربایجان شرقی و گیلان ، شهردار سابق تهران فاصله سال‌های ۱۳۴۴ تا ۱۳۴۶.چهره‌های علمیبهرام عکاشه: متخصص زلزله شناسی و پدر زمین‌شناسی ایران.امیدعلی شهنی کرم‌زاده: ریاضی‌دان برجسته ایرانی و دارنده عنوان چهره ماندگار.رضا نقشینه متخصّص آسیب‌شناس دام‌پزشکی و دارنده عنوان چهره ماندگار.فریناز کوشانفر دانشیار دانشگاه رایس و برنده جایزه مخترع جوان سال ۲۰۰۸ ایالات متحده.دکتر ابوالقاسم بختیار: اولین ایرانی که در آمریکا مدرک دکترا گرفت و از موسسان دانشکده پزشکی دانشگاه تهران.محمدعلی سرلک استاد تمام رشته مدیریت رفتار سازمانی ، ارائه دهنده نظریه چهره‌های سازمان ، رئیس مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور .شاعران و نویسندگانداراب افسربختیاری: از شاعران بختیاری که به گویش بختیاری شعر سروده‌است.قیصر امین پور: شاعر معاصر.غفار حسینی: نویسنده معاصر استاد دانشگاه و از فعالین کانون نویسندگان .سید علی صالحی: شاعر و نویسنده.فریدون مشیری: شاعر معاصر.حسین پژمان بختیاری: شاعر.سیروس رادمنش: شاعر معاصر.هرمز علی‌پور: شاعر.محمد ایوبی: نویسنده و داستان‌نویس.منوچهر شفیانی: نویسنده.بهرام حیدری: نویسنده.علی‌مراد فدایی‌نیا: از مهم‌ترین داستان‌نویسان فرم‌گرا.لاله بختیار: اسلام‌شناس.جمشید چالنگی: مجری تلویزیون صدای آمریکا، نویسنده و مترجم.بهرام مشیری: محقق، نویسنده و برنامه‌ساز تلویزیونیِ.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۱۳:۰۱
شیخ رباط


۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۵۵
شیخ رباط

🇮🇷طوایف بختیاری🇮🇷:

رَدِم مِن بانک یه وام دومیلیونی وگرم😒

 

چون مو مدارک و کاغذام اِنِم مِن پلاستیک کارمندا فکر کردن که پیل اَوردِمِ اِخُم وِنم مِن حساو خیلی تحویل گِرهدِن .

بعد که گودم وام ایخوم هزارتا بهونه اَوردن گودن برو پنج شنبه به .



آقا پنج شنبه پنج تِمِن پیل مِن جوم وی هم گرهدنس سی افتتاح حساو بعد ی لیست بالا بلند نهادن جلوم که اول فکر کردِم قرارداد نفتیه بعد فهمیدوم شرایط وامه


فرم سلامت،تاییدیه فرمونداری  تاییدیه دهیاری فتوکپی مدارک کُل فامیل،پَنش تا ضامن.


 

بعد اِگو وا  سه ملیون هم سه ماه بخواونی مِن بانک بعد سه ماه یَه ملیونس هم ایچه ایمونه تا تسویه حساو .

خلاصه گیج اویدِم گُدِم تا جوِم نزیدِن مثل ساچمه تفنگ پوزپُر فرار برقرار ترجیح دام.


مو که پنج تومنی زرد زِدستم رَهد ولی ایشالا او پیل وا مِن چرخه اقتصاد اختلاس بشه هیشکی زِس نخوره😜 


به همی اختلاس آخری قسم بانکها تش نهادن گِر مردم😜😜


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۲۲
شیخ رباط
🇮🇷طوایف بختیاری🇮🇷
🇮🇷وطن،بختیاری،آریایی🇮🇷
✌معرفی طوایف و مشاهیر وبزرگان 🗽
🎧کلیپ و موسیقی بختیاری🎶
🌷اشعار و مطالب بختیاری🌷
@iran9466 📙📢
https://telegram.me/tavayefbakhtiyari
۶ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۱۹
شیخ رباط